NOVOSTI

Pretraži
24.03.2024.

Dinamika fiskalizacijeObavljen je pravilnik o dinamici fiskalizacije (SL.GL. 26/24) koji obveznike fiskalizacije dijeli u dvije grupe.

Prvu grupu čine dosadašnji obveznici fiskalizacije, a drugu grupu čine obveznici koji su do sada bili oslobođeni fiskalizacije a po novom zakonu i pravilnicima više nisu oslobođeni te obaveze.

Poreska će u roku od 30 dana nakon 29. marta kada stupa ovaj pravilnik objaviti Javni poziv za prvu grupu obveznika, a za drugu u roku od 6 mjeseci. Obje grupe imaće 60 dana nakon Javnog poziva da pokrenu postupak inicijalne fiskalizacije.
Rok za završetak postupka incijalne fiskalizacije iznosi 6 mjeseci od dana isteka roka za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije.

Pravilnikom je predviđeno subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije.

Ranije je objavljen pravilnik o djelatnostima koje su oslobođene fiskalizacije tu spadaju samo sledeće djelatnosti: vazduhoplovni prevoz putnika, bankarske usluge, advokatske usluge, kockarnice i kladionice, vjerske organizacije i prodaja sopstvenih poljoprivrednih proizvoda. Sve ostale djelatnosti pripadaju prvoj ili drugoj grupi obveznika fiskalizacije.

ARHIVA NOVOSTI