NOVOSTI

Pretraži
04.06.2022.

Podsticaj za samozapošljavanje u BijeljiniGradonačelnik Grada Bijeljina raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u cilju samozapošljavanja. Javni poziv je raspisan 12. maja 2022. godine. Podsticajna sredstva su namijenjena nezaposlenim licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje – filijala Bijeljina. Pravo na podsticaj imaju lica koja se vode na evidenciji nezaposlenih lica najmanje jedan mjesec prije objavljivanja Javnog poziva i koja namjeravaju da pokrenu samostalnu zanatsko-preduzetničku djelatnost ili koja su već pokrenula zanatsko-preduzetničku djelatnost kao osnovno zanimanje na području grada Bijeljina nakon objavljivanja Javnog poziva i koji su prije registracije bili prijavljeni na evidenciji nezaposlenih lica kod Zavoda za zapošljavanje – filijala Bijeljina, Biro Bijeljina, prije objavljivanja Javnog poziva. Podsticaji se dodjeljuju za započinjanje vlastite djelatnosti, kao osnovno zanimanje.

Ovim sredstvima planirano je finansiranje samozapošljavanja 26 lica u zanatsko-preduzetničkim djelatnostima u iznosu od 5.000 KM po jednom nezaposlenom licu ili više, ukoliko bude manje od 26 korisnika podsticaja, što ukupno iznosi 130.000 KM.

Javni poziv je otvoren do 13. juna 2022. godine.

Detalje javnog poziva možete naći na stranici: https://www.gradbijeljina.org/sr/news/obavjestenja/javni-pozivi/4919.javni-poziv--za-dodjelu-podsticajnih-sredstava-u-funkciji-samozaposljavanja-preduzetnika-u-2022godini.html

Izvor: www.gradbijeljina.org

ARHIVA NOVOSTI