NOVOSTI

Pretraži
22.09.2021.

Javni poziv preduzetnicimaJavni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetnika na području Grada Bijeljina za 2021. godinu.

Pravo na podsticaj ostvaruje se po osnovu projekta, a predmet projekta može se odnositi na sledeće:

1. Za zapošljavanje kod poslodavca, novog radnika adekvatne radne snage koja je neophodna za rast konkurentnosti u cilju smanjenja nezaposlenosti,

2. Za nabavku; mašina opreme i alata koja se odnosi na značajno poboljšanje postojeće tehnologije i razvoj,

3. Razvoj inovacija koje podrazumijava razvoj novih ili značajno poboljšanje postojećih proizvoda, materijala i proizvodnih procesa.

Podsticajima se sufinansira dio opravdanih ulaganja koja samostalni preduzetnik ima na realizaciji projekta. Opravdana ulaganja predstavljaju investiciju samostalnog preduzetnika koja se može prepoznati i prihvatiti da je učinjena u cilju realizacije aktivnosti isključivo za unapređenje poslovanja u registrovanoj djelatnosti. Dokaz kao opravdani trošak je prilaganje fakture koja glasi na firmu u toku ove kalendarske godine.
Podsticajna sredstva se mogu koristiti za sledeće namjene: kupovinu osnovnih sredstava, opreme, alata, nabavku informatičke opreme, poslovnog softvera i sl.

Rok za predaju prijave je do 30. septembra. Detalje javnog poziva i prijavni obrazac možete naći na:

https://agencijamsp.com/2021/09/09/javni-poziv-za-razvoj-preduzetnika/

ARHIVA NOVOSTI