Pružamo KNJIGOVODSTVENE USLUGE pravnim licima i preduzetnicima različitih veličina i djelatnosti. Naš cilj je da tačno i ažurno obradimo knjigovodstvene podatke, obezbjedimo sigurnost u smislu poreskih propisa, te analizom računovodstvenih podataka klijentu pružimo podršku za kontinuirani rast i razvoj.

Svi naši klijenti, bez obzira gdje se nalaze, imaju pristup KPSoftPanel-u online informacionoj tabli za pristup svim knjigovodstvenim i pomoćnim evidencijama uz mogućnost samostalnog kreiranja izvještaj, ugovora i drugih dokumenata.   Pročitajte više...

ONLINE SOFTVER ZA OBRAČUN PLATA je moderni alata namjenjen za lako i brzo obračunavanje plata i naknada, te automatsko popunjavaje dokumenata iz oblasti radnih odnosa. U ponudi imamo licence za pojedinačne firme ili agencije koje obračunavaju plate za veći broj klijenata. Pročitajte više...

ONLINE POSLOVNI SOFTVER za izdavanje faktura, kalkulisanje, proizvodnju, kreiranje putnih naloga... Sve što je potrebno za redovno poslovanje na jednom mjestu, brzo i jednostavno. Pročitajte više...

Kalkulatori

Kalkulatori za obračun plata, obaveza po osnovu ugovora o djelu, autorskog ugovora, zakupa...

Propisi

Dobro poznavanje propisa je ključno za sigurno poslovanje

PREPORUČUJEMO K-SISTEME

PREPORUČUJEMO ZEVKonto


NOVOSTI

27.04.2024.

Radno vrijeme 1., 2. i 9. maja u Bijeljini

U Bijeljini su neradni dani 1., 2. i 9. maj i u te dane mogu raditi redovno radno vrijeme samo sledeći privredni subjekti: apoteke, veterinarske ambulante, ugostiteljski objekti, benzinske stanice i trgovine na malo u sklopu benzinskih stanica, na autobuskoj stanici, na malo pogrebnom opremom, privredni subjekti koja obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva i kolača, i prodaje istih. Mesare i ribare mogu 1. maja raditi do 11h. Ostale trgovine i privredni subjekti ne mogu raditi u dane praznika.

17.04.2024.

Objavljen JAVNI POZIV za fiskalizaciju prve grupe

JAVNI POZIV za prvu grupu fiskalizacije je objavljen i rok za podnošenje zahtjeva za inicijalnu fiskalizaciju teče od danas 17. aprila i traje do 17. juna 2024. godine.
Prvoj grupi pripadaju dosadašnji obveznici fiskalizacije koji su bili dužni da registruju svaki pojedinačni promet robe i usluga preko postojećih fiskalnih kasa, kao i oni koji su do danas registrovali obavljanje djelatnosti za koje postoji obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase.

09.04.2024.

NOVA FISKALIZACIJA – VAŽNE INFORMACIJE

Nova fiskalizacija počinje krajem aprila i najvažnija novina jeste da obuhvata gotovo sve privrednike i sve djelatnosti.
Druga važna informacija jeste da Ministarstvo finansija obezbeđujući besplatne fiskalne kase za sve obveznike.
Ko se i kad fiskalizuje? Ko je oslobođen fiskalizacije? Koji je postupak fiskalizacije? Kako funkcionišu i izgledaju nove kase?

08.04.2024.

Zaključenje ugovora o elektronskom sandučetu

Radi postupka inicijalne fiskalizacije potrebno je da svi obveznici fiskalizacije prethodno zaključe ugovor o korišćenju elektronskog sandučeta sa Poreskom Upravom. Ugovor se podnosi u dva primjerka u područnoj jedinici Poreske Uprave prema mjestu sjedišta obveznika.
Poreska Uprava je uputila poziv da se to što prije uradi, jer proces fiskalizacije kreće krajem aprila.

24.03.2024.

Dinamika fiskalizacije

Obavljen je pravilnik o dinamici fiskalizacije (SL.GL. 26/24) koji obveznike fiskalizacije dijeli u dvije grupe.
Prvu grupu čine dosadašnji obveznici fiskalizacije, a drugu grupu čine obveznici koji su do sada bili oslobođeni fiskalizacije a po novom zakonu i pravilnicima više nisu oslobođeni te obaveze.
Poreska će u roku od 30 dana nakon 29. marta kada stupa na snagu ovaj pravilnik objaviti Javni poziv za prvu grupu obveznika, a za drugu u roku od 6 mjeseci.

22.02.2024.

Status MALOG POLJOPRIVREDNIKA

Poljoprivrednici koji imaju prihode manje od 50.000 KM treba da se registruju kao MALI POLJOPRIVREDNICI u Poreskoj upravi RS putem Obrasca 1012.
Krajnji rok za prijavu je 28.2.2024. godine
Mali poljoprivrednici koji ostvaruju prihode manje od 12.000 KM godišnje neće imati obavezu da plate porez, koji ostvaruju prihod od 12.000 KM do 25.000 KM plaćaju porez u iznosu 200 KM na godišnjem nivou, a koji ostvaruju prihod od 25.000 KM do 50.000 KM plaćaju porez u iznosu 400 KM na godišnjem nivou.

ARHIVA NOVOSTI
Pretraži

Baza znanja

Kako registrovati DOO ili preduzetničku radnju? Da li direktor mora biti prijavljen u radni odnos? Odgovore na ovakva pitanja nastojimo zapisati u našu bazu znanja.

Linkovi

Popis važnih stranica institucija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.